Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ



 

Μια αναμνηστική φωτογραφία, στη Φτερόλακα της Νεράιδας για να θυμόμαστε την φετινή Καθαρή Δευτέρα που με το χιονάκι της και την άπνοια που επικρατούσε δεν μας άφησε να πετάξουμε ψηλά τους αετούς...

Το τριήμερο της Αποκριάς είχα πάει στη Νεράιδα (Σπινάσα) της Καρδίτσας να ξαναδώ κάτι λεπτομέρειες και να κλείσω το βιβλίο που φτιάχνω και το κατάφερα! Έτσι είχα και το χρόνο να πιάσουμε με τους ανθρώπους εκεί και καμιά άλλη κουβέντα και να νιώσουμε και κάπως πως ήταν Απόκριες στο ξεχασμένο χωριό. Απόκριες όμως χωρίς μασκαράδες και τα σχετικά δεν γίνονται σε ένα χωριό γεμάτο γέροντες αλλά την κατάσταση έσωσαν τα παιδιά του Κώστα και της Ευανθίας Μονάντερου, Δήμητρα, Αλέξανδρος και Κατερίνα, του Κώστα Κουσιάνα και της Βάσως, Ηλίας και Φωτεινή, του παπα Σωτήρη Μπαλτή και της Μαρίας, Φίλιππος και Στέφανος και του Γιάννη Καραμέτου, Βένια.


Ποζάρουμε με τους αετούς,  ο Ηλίας, η Κατερίνα, η Δήμητρα και τη Βένια Καραμέτου.

Χάρη αυτών των παιδιών λοιπόν αποφασίσαμε με τον Κώστα Πλατσιούρη, παρά το χιόνι που έριξε τη νύχτα και το κρύο που έκανε να πάμε ως τη Φτερόλακα, ένα ωραίο σημείο με απεριόριστη θέα πάνω από το χωριό και στο οποίο δεν υπάρχουν σύρματα από το δίκτυο της ΔΕΗ παρά μόνο κάτι παρατημένα του ΟΤΕ που ήταν ακίνδυνα. Δεν φυσούσε καθόλου όμως και οι περισσότερες προσπάθεις να ανέβουν ψηλά οι αετοί ήταν άκαρπες. Ελέησε να φυσήξει κάποια στιγμή ένα παγωμένο αεράκι από τις χιονισμένες κορυφές της Μάρτσας, του Φλίσιου και Παπαδημήτρη σηκώθηκαν οι αετοί αλλά ως εκεί ήταν. 







Όχι, δεν κάνει κάτι επικίνδυνο ο Κώστας Πλατσιούρης, καθώς τα σύρματα από πάνω του 
είναι τα παρατημένα του δικτύου του ΟΤΕ και δεν έχουν ρεύμα...

Ξανάπεσαν στο παγωμένο έδαφος και τους μαζέψαμε ευχόμενοι του χρόνου να είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες και να το χαρούν και οι μικροί και οι μεγάλοι, ιδίως ο παππούς Ηλίας Κουσιάνας που ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που είχε κοντά του όλα τα εγγόνια του και με κάθε τρόπο προσπάθησε να τους δείξει πως ξέρει να πετάει και αετό!!!

ΑΘΗΝΑ, 06032014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου