Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην μεγάλη εκδήλωση στο συνέδριο
 του IMIC για τη Σαντορίνη, σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο ξενοδοχείο Ledra
  .
Τα μονοπάτια της Σαντορίνης, ήταν το θέμα της εκδήλωσης η οποία έγινε στα πλαίσια του 10 Συνεδρίου της IMIC "Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον Τουρισμό - Από τη θεωρία στην πράξη" που έγινε στις 26-27 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Athens Ledra. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που συντόνισε ο Μανώλης Λιγνός συμμετείχαν ο δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος, ο υπεύθυνος του έργου Κώστας Ζαρόκωστας, η χαρτογράφος και εκδότρια της "Ανάβασης" Πηνελόπη Ματσούκα και η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη.
Ακολούθησε η προβολή του Ηχοράματος του Δημήτρη ταλιάνη "Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός, ο μέγας" το οποίο με τη νοσταλγική μουσική του Ηλίας Ανδριόπουλου, μας καλεί να ταξιδε΄ψουμε στο φως του Αιγαίου, στο φως της Σαντορίνης. Το Ηχόραμα αποτελείται από 500 φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη σε 14 θεματικές ενότητες: καλντέρα, ενδοχώρα, Οία, ηφαίστειο, πανηγύρι, τρύγος, υπόσκαφα κ.α. και οι οποίες συμπληρώνονται από κείμενα του Πάνου θεοδωρίδη διαβασμένα από τον Γρηγόρη Βαλτινό. 


Από αριστερά, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νικόλαος Ζώρζος, η Βούλα Διδώνη, αρχιτέκτων, 
εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, 
η Πηνελόπη Ματσούκα, χαρτογράφος, εκδόσεις «Ανάβαση», Κώστας Ζαρόκωστας, 
υπεύθυνος του έργου χαρτογράφησης , συντήρησης και σήμανσης των παλιών δρόμων 
και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασιάς και ο Μανώλης Λιγνός, συντονιστής της εκδήλωσης.Ο ποιητης Φαίδων Θεοφίλου απαγγέλει Γιώργο Σεφέρη
Ο Δημήτρης Ταλιάνης με τον Δήμαρχο Θήρας Νικόλαο 
Ζώρζο και τον Νικόλα Ζούρο, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Μανώλης Λιγνός με την Μαρία Γρυπάρη και την Έλενα Χαλκουτσάκη του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων

 Την εκδήλωση για τη Σαντορίνη στο Ledra, ακολούθησε μια επίσης ωραία έξοδος στην "Άλλη Σκάλα", ένα ενδιαφέρον κατάστημα με μουσική στα Καμίνια όπου εκτός από τον Δήμαρχο Θήρας, Νικόλαο Ζώρζο, τις ικανότητές του στο τραγούδι (συνοδεία ωραίας λαϊκής ορχήστρας ) έδειξε ο φίλος και συνοδοιπόρος σε πολλά ταξίδια Γιώργος Πίττας ενώ δεν έλειψε και λίγος χορός από τους συνδαιτυμόνες και ιδιαίτερα από την Μυκονιάτισα Άννα Καμμή.
O Κώστας Κωνσταντινίδης του "Ηλιότοπου" με την Ελευθερία Φλακλάκη 
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Θήρας, Νικόλα Ζώρζο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου