Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ ΛΑΜΠΙΚΟ


 
Άμα σε θέλει ο θεός ή μάλλον η μούσα των φωτογράφων, οδηγείσαι μπροστα σε πράγματα που δεν βλέπουμε καθημερινά στην πόλη. Όπως για παράδειγμα σήμερα το μεσημέρι που πήρα την απόφαση να πάω λίγο μακρύτερα από το κέντρο και πήρα το τρόλευ με κατεύθυνηση τους Αμπελοκήπους κι εκεί μπροστά στο Χίλτον είδα κάτι που πάντα ευχόμουν να συμβεί και να μου λύσει και κάποιες απορίες. Πως δηλαδή πλένουν και καθαρίζουν τον γυάλινο δρομέα του Βαρώτσου που μετά την Ομόνοια πήγαν και τον φύτεψαν στην μικρή πλατεία με μεγάλο όνομα «Πλατεία της μεγάλης του Γένους Σχολής».

 
Εκεί λοιπόν στη μικρή πλατεία, η εταιρεία CÄRCHER είχε εγκαταστήσει δύο γερανούς με κλουβιά στην κορυφή τους όπου βρίσκονταν δυο άνθρωποι και οι οποίοι αφού έριχναν νερό πάνω στα κομμάτια του γυαλιού που συγκροτούν το πρωτότυπο άγαλμα, έβαζαν μετά απορρυπαντικό, τα βούρτσιζαν και κατόπιν τα ξέπλεναν με νερό υπό πίεση και όπως υπολόγιζαν ως το βράδυ θα έκαναν το δρομέα λαμπίκο και αύριο το πρωί θα ξαφνιάσει με τη λάμψη του όσους περάσουν από εκεί καθώς είχε να καθαριστεί πάνω από 3 χρόνια.
Σημειώνουμε πως το έργο είναι χορηγία της CÄRCHER προς την ΚΕΔΚΕ η οποία κατά το παρελθόν, το 2004 συγκεκριμένα, είχε καθαρίσει πάλι με τον ίδιο τρόπο και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επί πλέον πως πρίν ξεκινήσουν το πλύσιμο, εξετάζουν τη ρύπανση που έχει επικαθήσει πάνω στα γυάλινα κομμάτια και βάζουν το ανάλογο απορρυπαντικό.

ΑΘΗΝΑ, 18032014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου