Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ;


Την ψάρεψα προχθές τη φωτογραφία, περνώντας από τα Προπύλαια που ήταν προς στιγμήν ελεύθερα από τον έλεγχο των πρεζέμπορων και καλού – κακού είχα κρύψει τη μηχανή μη και μου συμβεί κανένα απρόοπτο μέσα σε αυτή την απίστευτη ασυδοσία και σήμερα που άκουσα τα περί της κλοπής στο μικρό μουσείο της Ολυμπίας τη θυμήθηκα γιατί η εικόνα ταιριάζει στην περίπτωση έστω και από την ελάχιστη κλίμακά της.

Εξηγούμαι πως δεν γνωρίζω τίνος είναι το άγαλμα μπροστά από το Πανεπιστήμιο γιατί έχουν φθαρεί πολύ τα γράμματα που ήταν σκαλισμένα στο βάθρο του και γι’ αυτό ζητώ τη συμπάθειά σας και φυσικά αν κάποιος το γνωρίζει να με πληροφορήσει ποιού είναι.

Παρατηρώντας λοιπόν το άγαλμα είδα πως από την παλάμη του λείπει ένα δάχτυλο και αυτό δεν οφείλεται βέβαια στη δύναμη ενός κεραυνού που έπεσε ξαφνικά πάνω του γιατί θα το διέλυε όλο ούτε πάλι στην καταστροφική επίδραση των νυχιών από τα περιστέρια. Κάποιος λοιπόν από τους πολλούς περίεργους που περιφέρονται στα Προπύλαια χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και με την ανοχή όλων μας κάνουν ότι τους καπνίσει, θεώρησε καλό να κόψει το δάχτυλο από την παλάμη του αγάλματος αλλά δεν ξέρουμε τι το ήθελε ή που το έβαλε για να μάθουμε κι εμείς πριν μας αρχίσει το τσούξιμο.


Α, δίπλα από το άγαλμα υπάρχει και μια αναθηματική στήλη που δείχνει έναν άγγελο και της οποίας τα γράμματα και αυτής δύσκολα διαβάζονται. Αυτό όμως που διαβάζεται πολύ καλά είναι το σημάδι που άφησαν κάποιοι άλλοι νεοβάνδαλοι στο πρόσωπο του όχι βέβαια όταν αντί με μαντηλάκι, χαϊδεψαν τη μύτη του μάλλον με ένα σφυράκι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου