Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ!!!


Με την Αγγέλα Ρήγα και τη Μαρία Γεώργη στον "Πειναλέοντα"
Είχαμε συναντηθεί πριν από 35 χρόνια στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, το 1982· χρονιά που για όλους και την Ελλάδα άνοιγε μια καινούργια εποχή και η δημοσιογραφία που σπουδάζαμε ήταν ένας στόχος που μας γοήτευε και πιστεύαμε ότι μέσω αυτής θα κατορθώναμε πολλά και λίγο – πολύ, αρκετοί ήταν που τα κατάφεραν…

Ήμασταν αρκετοί τότε οι σπουδαστές στο Εργαστήρι και ανεξάρτητα αν κάποιοι και κάποιες συνέχισαν στη δημοσιογραφία ή ασχολήθηκαν με άλλα στη ζωή τους, πολλοί είμαστε που κρατήσαμε τις νεανικές φιλίες που ανοίξαμε τότε ενώ πολλοί πάλι ήταν αυτοί που χάθηκαν στην Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά πάντα τους θυμόμαστε και συχνά ρωτάμε τι κάνουν.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν της Μαρίας Γεώργη και της Αγγέλας Ρήγα, δυο κορίτσια που έκαναν μάλιστα στενή παρέα τότε και που είχα να μάθω γι’ αυτά πολλά χρόνια αλλά ευτυχώς φρόντισε το Facebook και πριν από λίγες ημέρες μας ένωσε με τα δίκτυά του. Σαν να είχε συνωμοτίσει, μας έφερε σε επαφή την ίδια μέρα και περάσαμε ώρες πολλές να συζητάμε για εκείνα τα χρόνια και να μιλάμε για τους φίλους και τις φιλίες της εποχής. Η Μαρία μάλιστα η οποία ζει στην Κύπρο, μου έστειλε και μια φωτογραφία από την πορεία του Πολυτεχνείου το 1982 που μου θύμισε τη συμμετοχή μας σε αυτή.

Με την Μαρία Γεώργη στην πορεία Πολυτεχνείου το 1982

Για να το γιορτάσουμε μάλιστα την επανένωσή μας μετά από 35 χρόνια και με την ευκαιρία που η Μαρία ήρθε από την Κύπρο όπου ζει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα κανονίσαμε να βγούμε μια βόλτα στα στέκια της περιοχής των Εξαρχείων που πηγαίναμε τότε. Ψάχνοντας στη μνήμη διαπιστώσαμε πως ελάχιστα από εκείνα έχουν απομείνει που δεν έχουν αλλάξει και το σπουδαιότερο απ’ όλα, ο «Πειναλέων» του Μακάριου Αβδελιώδη, (Μαυρομιχάλη 152) η ατμόσφαιρα του οποίου μας βοήθησε να θυμηθούμε ακόμη περισσότερα και συμφωνήσαμε την επόμενη συνάντηση να καλέσουμε κι άλλους από τους συμμαθητές.


ΑΘΗΝΑ, 24112017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου