Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ;



Παρακολούθησα, από το δίκτυο κυρίως και το ραδιόφωνο, το θέμα που προέκυψε από την διήμερη άδεια του δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα που του δόθηκε να δει την οικογένειά του και να τον καμαρώσουν οι οπαδοί του ενώ πιστεύω πως θα βρήκε και λίγο χρόνο ο να ασχοληθεί και με τα περίφημα μελίσσια του. Αυτή η πτυχή του αμετανόητου δολοφόνου, ως μελισσοκόμου, ομολογώ πως με ενδιαφέρει περισσότερο από τα άλλες τις οποίες ενδελεχώς αναλύουν και προβάλλουν εκτός από τα ΜΜΕ και πλήθος συμπολιτών μας.   
  
Θα ήθελα λοιπόν να μιλούσα μαζί του για τα μελίσσια και τις μέλισσες, για τον τρόπο που οργανώνουν αυτά τα πλάσματα τις κοινωνίες τους, το ρόλο της βασίλισσας, των εργατριών μελισσών και ιδιαίτερα των κηφήνων που παρά τον χαρακτηρισμό τους αυτό, είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει σωστά το μελίσσι. Και βεβαίως, να μιλούσαμε για τον αφάνταστο κόπο που κάνουν οι μέλισσες να μαζεύουν ίχνος το ίχνος τη γύρη και ατμούς από τους χυμούς των λουλουδιών να ζυμώσουν το μέλι. Φαντάζομαι πως από τη στιγμή που δηλώνει μελισσοκόμος θα έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα γιατί αλλιώς μας κοροϊδεύει και στοχεύει απλά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μας ως δολοφόνου, να τον δούμε με πιο γλυκό τρόπο και να αποκαθαρθεί κάπως από την ιδιότητα  του εκτελεστή.

Αυτό θα ήθελα ως δημοσιογράφος αλλά και ως άνθρωπος να μάθω από τον Δ. Κουφοντίνα αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως θα του έκανα χάρη να του δώσω ένα ακόμη βήμα δημόσιας παρουσίας σε μια κοινωνία που ακόμη και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

ΥΓ. Τα ταλαιπωρημένα μελίσσια είναι από τον Ποδονίφτη, εκεί στο τέρμα της Αχαρνών κάποιος έβαλε μελίσσια πάνω από το ρέμα και απ’ ότι είδα σήμερα είναι παραγωγικά κι έτσι μου ήρθε στο μυαλό ο Δ. Κουφοντίνας και οι δραστηριότητες του ως μελισσοκόμος!



ΑΘΗΝΑ, 11112017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου