Είναι ο
μήνας του τσίπουρου ο Νοέμβρης και ειδικά στην Καρδίτσα που φημίζεται γι’ αυτό, ο
αέρας γύρω και πάνω απ’ όλα τα χωριά φέρνει μια ελαφρά μέθη από τους ατμούς που
ξεφεύγουν από τα καζαναριά, παραδοσιακά και σύγχρονα. Εκεί στην ώρα της απόσταξης
μαζεύονται και οι παρέες και το γλεντάνε με ωραίους μεζέδες και φρέσκο νέκταρ με
τις ώρες μέχρι να ξημερώσει. Έτυχα πολλές φορές στις επισκέψεις μου στην
Καρδίτσα να πάω σε καζαναριά και βεβαίως εκτιμώ την εξέλιξη που έχει η τέχνη της απόσταξης με σύγχρονους τρόπους και εξελιγμένα μηχανήματα και σε προσεγμένες
εγκαταστάσεις αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω μια νύχτα σαν απόψε πριν από οχτώ χρόνια
στο καζαναριό του μπάρμπα Τάσου Τσαντήλα στον Αμάραντο όπου μαζί με την κυρά του
Σταυρούλα, ιερουργούσαν κυριολεκτικά σε μια παράγκα γεμάτη καπνούς και ατμούς από
τσίπουρο!
ΑΘΗΝΑ, 03112017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου