Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ



Ασφαλείς στην Αμοργό, με τις μάσκες A-Mask. Στην υπέροχη βεράντα του ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa με την γυναίκα μου Έλενα Μίντση και την Ειρήνη Γιαννακοπούλου.


Την Αμοργό τη θεωρώ ως την θαλασσινή πατρίδα μου· αν δεν είχα μάλιστα τους δεσμούς που έχω αναπτύξει με τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας και περισσότερο με τα Άγραφα, θα φρόντιζα να ζω εκεί όσο μου το επέτρεπαν οι καταστάσεις και οι δυνατότητές μου.

Την Αμοργό την επισκέπτομαι συχνά τα τελευταία είκοσι χρόνια, όλες τις εποχές του χρόνου και έχω δημιουργήσει ωραίες φιλίες με πολλούς από τους μόνιμους κατοίκους της σε όλα τα μέρη της και χαιρόμαστε πολύ όταν βρισκόμαστε όχι μόνο στις γιορτές και τα πανηγύρια, αλλά και στην καθημερινότητα, γνωρίζω τις δουλειές που κάνουν, κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή αλλά και στον τουρισμό με τον οποίο ασχολούνται όλο και  περισσότεροι τα τελευταία χρόνια. Έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που στηρίζεται στον επαγγελματισμό που έχουν αναπτύξει αλλά κυρίως στην αγάπη που έχουν και οι ίδιοι για το νησί τους το οποίο φροντίζουν να το κρατάνε φιλικό, καθαρό και παραγωγικό.


Στα μέσα του Ιουλίου, ο μοναδικός όρμος της Αιγιάλης σε όλο του το μεγαλείο.

Η Αμοργός είναι από εκείνα τα νησιά που δεν κλείνει το χειμώνα και οι άνθρωποί της ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, πράγματα που ενισχύουν την οικονομία της και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αμοργός που για πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους αποτελεί και πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες έναν ιδιαίτερο προορισμό, γνωριμίας με το νησί και απόλαυσής του. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, χάρη στη λειτουργία κέντρου γιόγκα στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αιγιάλη, η Αμοργός έχει γίνει διεθνής προορισμός σε αυτόν τον τομέα. 


Βαθύ μπλέ και γαλάζιο, στην πισίνα του ξενοδοχείου Αegialis Hotel & Spa

Αναφέρω το ξενοδεχείο Aegialis Hotel & Spa γιατί τις περισσότερες φορές που έχω επισκεφτεί την Αμοργό μένω εκεί και έχω αναπτύξει ιδιαίτερες φιλίες με την Ειρήνη Γιανακοπούλου και τον άντρα της Νικήτα, των οποίων το ξενοδοχείο θεμελίωσε τον τουρισμό στην Αμοργό καθώς και των υπολοίπων μελών αυτής της δημιουργικής οικογένειας. Ειδικά για το δύσκολο φετινό καλοκαίρι εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία έθεσε στην άμυνά μας απέναντι στον κορωνοϊό και την Α-mask, μια μάσκα που ήταν ιδέα του Σταμάτη Γιαννακόπουλου ο οποίος την σχεδίασε και άρχισε να παράγεται στην περίοδο της καραντίνας από το ίδιο το προσωπικό. Σήμερα η Α-mask είναι το σήμα κατατεθέν της προστασίας για όλη την Αμοργό, τις Κυκλάδες και αλλού. 


Είτε διαλέξετε τον ιστορικό "Σκοπελίτη", είτε το μεγαλόπρεπο "Blue Star" να πάτε στην Αμοργό, το ταξίδι θα έχει την ίδια χάρη...

Εννοείται ότι τις ίδιες καλές σχέσεις και φιλίες έχω αναπτύξει με τους περισσότερους που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Αμοργό και για τους οποίους θα διαβάσετε σε επόμενα σημειώματα. Τούτο το σημείωμα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την εισαγωγή σε μια σειρά δημοσιευμάτων που προέκυψαν μετά από μια ολιγοήμερη επίσκεψή μας στην Αμοργό στα μέσα Ιουλίου και στόχο έχουν να θυμίσουν πως στο μοναδικό αυτό νησί τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και οι επισκέπτες του. Εφόσον βέβαια είναι πρώτα βέβαιοι για την κατάστασή της υγείας τους δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους εκεί με ασφάλεια χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα την ποιότητα του τουρισμού στην Αμοργό. Οι Αμοργινοί ξέρουν να φυλάνε το νησί τους και το εγγυώνται…

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 08082020



1 σχόλιο:

  1. Ολιγοήμερη η φετινή επίσκεψη στην Αμοργό αλλά οι κουβέντες που έκανα με τους ανθρώπους εκεί ξεχωρίζουν για την αυξημένη ευθύνη που αναλαμβάνουν τη δύσκολη αυτή περίοδο που ζει όχι μόνο το νησί τους, αλλά όλοι μας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή