Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Η ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΙΚΩΝ


Το είπαμε για τις βροχές τον περασμένο μήνα και σήμερα νομίζω το εμπεδώνουμε. Χωρίς να το καταλάβουμε η Αθήνα έγινε μια πόλη με τροπικό πλέον κλίμα και τίθεται σοβαρά το ζήτημα αν πρέπει να βγαίνουμε πλέον από το σπίτι με ομπρέλα ή αδιάβροχο ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Η μεσημεριάτικη μπόρα πάντως έκανε ποτάμι την Ασκληπιού και την Ακαδημίας αδιάβατη, τόσο που όπως βλέπετε στη φωτογραφία η οποία είναι τραβηγμένη από τα τραπεζάκια του καταστήματος «Προδόρπιον» που κάνει τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη και η τέντα του δεν μας άφησε να γίνουμε μούσκεμα, για κάθε ενδεχόμενο κάποιοι ανέβηκαν προληπτικά πάνω στις θέσεις της στάσης των αστικών. Μπορεί να μην διακρίνονται καθαρά ποιοι είναι, αλλά για την αλήθεια της στιγμής πρέπει να πω πως η καταγωγή των τριών αντρών πρέπει να είναι από εκείνες τις χώρες της Ασίας που όταν αρχίζουν οι μουσώνες, κανένας δεν ξέρει πόσους πνιγμένους μετράνε. Άρα κάτι μυρίζονται αυτοί ότι γίνεται με τον καιρό στην Αθήνα και παίρνουν τα μέτρα τους.


Αν ακολουθήσει λοιπόν η ίδια κατάσταση με τις βροχές δεν αποκλείεται να μάθουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο γιατί μπορεί εύκολα να πνιγούμε εξαιτίας των ακαθάριστων εδώ και πολλά χρόνια φρεατίων του δικτύου της αποχέτευσης.

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι που δεν εχουν καθαριστεί εδώ και καιρό τα φρεάτια της πόλης...
    Εδώ, πολλά απο αυτά, σχεδόν έχουν καλυφθεί τόσο με την πετρωμένη βρώμα που ισως και να μην υφίστανται πιά....
    Οσο για τον Δήμο και την ΕΥΔΑΠ, ακόμα μαλώνουν ποιανού υπευθυνότητα είναι ο καθαρισμός τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μικροκλίμα της Κηφισιάς ήταν, δεν ξέρω αν είναι ακόμα, τροπικό, λέτε να κάναμε όλη την Αττική περιοχή με τροπικό κλίμα; Αν ναι μάλλον θα φταίει η περσινη καταστροφική πυρκαγιά.

    Αν πράγματι για την αλλαγη του κλίματος φταίνε οι ανθρώπινες δραστηρίοτητες τότε: Καλά να πάθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή