Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Ούτε καρφίτσα δεν πέφτει στο καίκι που μεταφέρει επισκέπτες στο Κάτω Νησί

Το καταλαβαίνουμε όλοι πλέον γιατί κάθε Αύγουστο βουλιάζει το Πάνω Κουφονήσι από κόσμο. Οι μοναδικές του παραλίες, η αντικρινή Κέρος, το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι παρέες που πηγαίνουν κάθε χρόνο στο νησί έχουν κάνει το Πάνω Κουφονήσι ένα μοναδικό προορισμό και όλοι πλέον θέλουν να περάσουν λίγες ημέρες το καλοκαίρι εκεί. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην «Ιταλίδα», την πιο κεντρική παραλία να βρίσκουμε πέντε σειρές με πετσέτες και ομπρέλες και να μην υπάρχει θέση ούτε για όρθιους! Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο Κάτω Κουφονήσι, καθώς ούτε πολλά δωμάτια έχει και ο χώρος για κατασκήνωση είναι περιορισμένος.

Στη βορινή πλευρά υπάρχουν μικρές παραλίες για όσους θέλουν την ησυχία τους

Γι’ αυτό όσοι δεν χωράνε στο επάνω νησί, κατευθύνονται στο Κάτω το οποίο δεν στερείται από ωραίες παραλίες. Τα καϊκια του Πράσινου που κάνουν πυκνά δρομολόγια πιάνουν στην σκάλα που λέγεται «Ταβέρνα» που πήρε το όνομά της από την ωραία ταβέρνα που υπάρχει εκεί και μετά πιάνει στο «Νερό», μια ωραία παραλία που έχει ένα πηγάδι και πολλά αρμυρίκια τα οποία συνήθως είναι πιασμένα από κατασκηνωτές. Όποιος όμως θέλει ησυχία, μπορεί να περπατήσει λίγο και να συναντήσει τη μεγάλη ερημική παραλία που βλέπει στην Σχοινούσα. Εκεί να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε να απλώσετε την πετσέτα σας όπου θέλετε!


Στο Νερό κατευθύνονται οι περισσότεροι και ψάχνουν λίγη σκιά στα αρμυρίκια

Με λίγο περπάτημα μπορείτε να φθάσετε σε μια παραλία που θα είναι όλη δική σας


Το κείμενο και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας 'Εθνος για τη θάλασσα και το ψάρεμα τον Αύγουστο του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου