Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ



Δεν ξέρω από πότε έχει ακουστεί ότι τα χημικά και τα άλλα δηλητήρια που ρίχνει η Αστυνομία στους διαδηλωτές, είτε δια της εκτόξευσης με ειδικό όπλο, είτε δια ψεκασμού είναι «ληγμένα». Υποθέτω από τότε που έγινε θεσμός από τις δυνάμεις καταστολής η τέτοιας μορφής αντιμετώπιση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί και συνεχίζει να εφαρμόζεται με λογής – λογής εμπνεύσεις και βελτιώσεις εξοπλισμού από μέρους τους.

Το ζήτημα είναι στη λέξη «ληγμένα» η οποία εντέχνως μπαίνει ουρά και συμπληρώνει την έννοια του χημικού όπλου και κατά κάποιο τρόπο αδυνατίζει το κακό που κάνει αυτό με την εντύπωση ότι αυτό έχει λήξει και επομένως είναι ακίνδυνο. Έτσι το κακό ελαφρώνει και στη συνείδηση της Αστυνομίας που τα χρησιμοποιεί εφ’ όσον τους τα δίνει η Υπηρεσία η οποία τα προμηθεύεται από κάποιο έμπορο, εισαγωγέα γιατί τέτοια πράγματα δεν παράγονται στην Ελλάδα, χώρα η οποία όσο γνωρίζω παρανομεί με τη χρήση αυτών των όπλων που με διάφορες συνθήκες της διεθνούς κοινότητας έχουν απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και τόσα χρόνια κανενός υπουργού το αυτί ποτέ δεν ιδρώνει.

Εσκεμμένα λοιπόν δημιουργήθηκε από κάποιους και εξαπλώθηκε μέσω των ΜΜΕ κυρίως η έκφραση «ληγμένα χημικά» για να θεωρούνται ακίνδυνα καθώς η διαφήμισή τους τα προσομοιάζει με ληγμένα γάλατα, σοκολάτες, ζωοτροφές ή άλλα εδώδιμα και βιομηχανικά προϊόντα τα οποία όποιος τα καταναλώσει ή τα χρησιμοποιήσει μετά την ημερομηνία λήξης, απλά είναι και ο υπεύθυνος της αμέλειάς του αυτής η οποία μπορεί να πηγάζει και από την αδυναμία να πληρώσει αυτό το προϊόν ως κανονικό και βολεύεται με το ληγμένο .

Όσο για την ημερομηνία που αναγράφουν πάνω στα κουτιά τους, ασφαλώς και δεν αναφέρονται για λήξη ή παρασκευή αλλά απλά χρησιμοποιείται για λόγους καθαρά λογιστικούς αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα που δεν προσέχει κανένας. Μόνο ένας χημικός, όπως ο καλός φίλος Σωκράτης, μου ψιθύρισε προχτές λίγες πληροφορίες γύρω από το θέμα τις οποίες θεωρώ πως έπρεπε να σας τις γνωστοποιήσω για να μην δημιουργούνται διάφορες εντυπώσεις του στυλ ότι σαν ληγμένα είναι και άχρηστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου