Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΤΤΑ

Τα όργανα άρχισαν από το μεσημέρι κάτω από την καλαμωτή...

Τα ακούσματα, οι εικόνες, οι γεύσεις και οι εμπειρίες ήταν απ’ όλο το Αιγαίο, αλλά στις Λεύκες, στο ξενοδοχείο LEFKES VILLAGE η ιδέα που είχε ο Γιώργος Πίττας άρχισε να γίνεται από σημειώσεις και ενθυμήσεις των ταξιδιών του σελίδες, και εν τέλει, σώμα βιβλίου.

Από εκεί λοιπόν που το βιβλίο «Τα πανηγύρια του Αιγαίου» ξεκίνησε σαν ιδέα, όμορφο πια και ολοκληρωμένο το παρουσιάσαμε χθες στους Παριανούς και τους φίλους που ήρθαν απ’ όλα τα νησιά και με την ευκαιρία στήθηκε και ένα ωραίο κυκλαδίτικο πανηγυράκι .

Οι μουσικοί "ζεσταίνονται" στη βεράντα του ξενοδοχείου...

Για το βιβλίο μίλησαν *ο εκπαιδευτικός Σπύρος Μολφέτας, η Μπήλιω Τσουκαλά, η Μιράντα Τερζοπούλου και φυσικά ο υπογράφων που αναφέρθηκα στην εμπειρία που είχα να συνταξιδέψω με τον Γιώργο πέρσι τον Αύγουστο στα Δωδεκάνησα για την συγκέντρωση υλικού για το βιβλίο.

Όλοι οι ομιλητές με τον συγγραφέα.

Γέμισε Παριανούς ο χώρος του ξενοδοχείου, παρέστησαν εκπρόσωποι από τις τοπικές αρχές αλλά εκείνο που περίμεναν όλοι, ήταν μετά το πέρας των ομιλιών και την ξενάγηση στο μουσείο του «Λαϊκού Πολιτισμού του Αιγαίου», έργο κι αυτό του Γιώργου Πίττα, να ακούσουν τους οργανοπαίχτες που είχαν έρθει από τα άλλα νησιά να τιμήσουν το βιβλίο και να παίξουν σε αυτή τη σπουδαία ημέρα για όλους

Η επίσκεψη στο "Μουσείο του Λαϊκού Πολιτισμού"

Και είχαν έρθει, από τη Μύκονο ο Μπαμπέλης (Μιχάλης Κουνάνης), ο Καντενάσιος (Λευτέρης Σικινιώτης) και ο Γιάννης Ασημομύτης. Από την Αμοργό ο Μπάμπης Γαβράς με το γιό του Γιάννη ενώ από την κομπανία φυσικά δεν έλειπε ο εκ Σύρου ορμώμενος και ψυχή όλων των πανηγυριών Μπάμπης Γαβριήλ.



Οι τσαμπουνιέρηδες από τη Μύκονο, έκλεψαν χθες την παράσταση στην παρουσίαση του βιβλίου στις Λεύκες.

* Όλες τις ομιλίες θα τις ανεβάσει αύριο ο Γιώργος στο simadiatouaigaiou.wordpress.com όπου μπορείτε να τις διαβάσετε και φυσικά να αφήσετε και το δικό σας «σημάδι» με τη μορφή σχολίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου