Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ «ΜΙ» ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ…


Καλά, ήταν μια από τις πιο γεμάτες μέρες που έζησα η σημερινή στην Αθήνα, κάνοντας τα γνωστά κυριακάτικα δρομολόγια μου στο κέντρο και στο Μοναστηράκι και είδα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από τα οποία ξεχώριζαν στο Σύνταγμα, η «κοινωνική κουζίνα» και η διανομή ρούχων και σκεπασμάτων στους αστέγους από ομάδες συμπολιτών μας.
Συμπαθάτε με, θέλει αρκετό χρόνο και πολλή δουλειά να αναφερθώ σε αυτά τα σπουδαία φαινόμενα που χρωματίζουν έντονα πια στη ζωή μας και θα το παλέψω λίγο αργότερα, για δείτε ένα αξιοπρεπές ρεπορτάζ αύριο το πρωί στις οθόνες σας. Δεν μπορώ όμως να μη σας γράψω πολύ σύντομα για ένα γεγονός που κατά τη γνώμη μου ήταν κάπως προκλητικό ως προς το νόημά του και αρκούντως άτοπο για το χώρο και τη στιγμή που έγινε.

Λέω κατά τη γνώμη μου και μπορεί να είμαι ίσως και ο μοναδικός που τα βλέπει έτσι ορισμένα πράγματα γιατί σίγουρα για κάποιους άλλους η ζωή κυλά διαφορετικά ή μάλλον θέλουν να τη βλέπουν να κυλά όπως ήξεραν και ακόμη να την κατευθύνουν, αλλά το ξαναλέω, οι καιροί άλλαξαν πάρα πολύ και κάποιοι δεν δείχνουν να έβαλαν ακόμη μυαλό.
Τέλος πάντων, ενώ στο Σύνταγμα η κουβέντα ήταν γύρω από την «κοινωνική κουζίνα», το καζάνι που έβραζε φαγητό για το συσσίτιο και γύρω του είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί άνθρωποι, πεινασμένοι ή μη δεν έχει σημασία και στα κουτιά με τα ρούχα είχε σχηματιστεί ουρά, ξαφνικά από της μεριά της σκάλας που ανεβαίνει προς τη Βουλή έλαμψε η χαρά!

Εκεί μπροστά ένα τηλεοπτικό συνεργείο είχε στήσει μια κάμερα και κάποιοι νεαροί μάζευαν νεαρόκοσμο κυρίως από τα παγκάκια και τους έβαλαν να σχηματίσουν με τα σώματά τους ένα τεράστιο «Μ» με φόντο τη Βουλή. Αυτός ο κόσμος ακολούθησε της οδηγίες ενός πολύ ευχαριστημένου γι’ αυτό που έκανε νεαρού και μόλις αυτός έδωσε το σύνθημα, όλοι μαζί σήκωσαν τα χέρια και φώναξαν δυνατά «Χρόνια πολλά Μαρία»!!!

Για ποια Μαρία ήταν οι ευχές; Ρώτησα και έμαθα. Είχε τα γενέθλιά της έμαθα η Μαρία Μπακοδήμου (μεσημεριαντζού στο STAR απ’ όσα γνωρίζω παρέα με τον Φώτη) κι με αυτό τον τρόπο επέλεξε να φανούν οι ευχές της από ένα χώρο τον οποίο φαντάζομαι ότι η εν λόγω κυρία ουδέποτε τόλμησε να δείξει στην εκπομπή της, γιατί θα χάλαγε το λούστρο της επιφάνειας και της ανεμελιάς που πιστεύει ακόμη πως ενδιαφέρουν τους συμπολίτες μας.

Δεν λέω περισσότερα, αφήνω τα υπόλοιπα να τα σχολιάσετε εσείς με τον τρόπο σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου