Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤ’ ΑΓΡΑΦΑ





Μπαίνουμε σε μια περίοδο κινητοποιήσεων για την σωτηρία των Αγράφων από την εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων που σχεδιάζουν οι πράσινοι» επενδυτές με τις ευλογίες του σχετικού υπουργείου και την σιωπηρή ανοχή των τοπικών αρχόντων, για την ενημέρωσης του κόσμου πανελλαδικά.

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Ιουλίου μέλη από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος καθώς και άλλων φορέων, συλλόγων και πολιτών αρχίζουμε τον αγώνα της ενημέρωσης από τον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή. Εκεί θα λειτουργήσει όλες τις ώρες και τις δυο ημέρες σημείο ενημέρωσης για τους πολίτες με συζητήσεις και διανομή υλικού ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση Αγραφιωτών και φίλων των Αγράφων.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου είναι η μεγάλη μέρα καθώς αντιπροσωπεία των φορέων μαζί με τους επιστήμονες που μας υποστηρίζουν θα συναντήσουν τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Σταθάκη να συζητήσουν τo θέμα που καίει τα Άγραφα. Στην αντιπροσωπεία που θα επισκεφτεί τον υπουργό έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος ή εκπρόσωπος του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων.

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου ο αγώνας μεταφέρεται πάλι στ’ Άγραφα όπου ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης όπου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ,  της ΡΑΕ, εκπρόσωποι των εταιρειών, της περιφέρειας. Στην Ημερίδα έχουν ζητήσει και θα συμπεριληφθούν στους εισηγητές και  εκπρόσωποι των φορέων που αντιτίθενται στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ.  Ελπίζουμε  και αναμένουμε  να εκφραστούν και οι οριστικές θέσεις του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που θα παραστούν. Συμμετοχή έχουν δηλώσει και αρκετά μέλη φορέων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα που θα φτάσουν στα Άγραφα από την Κυριακή το απόγευμα.

Τέλος, την Τετάρτη 11Ιουλίου από τις 13 – 14. 00 στην εκπομπή του  Κώστα Αεβανίτη «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ 1, θα γίνει ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση από τις κορυφές των Αγράφων που θέλουν να εγκαταστήσουν τα αιολικά (ΒΑΠΕ),  συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο Βραγγιανών όπου είναι και ο τόπος του ενός από τα δυο αιολικά «πάρκα» .Καλούμε τους Αγραφιώτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους  μαζί με αντιπροσωπεία μελών από το Δίκτυο φορέων και πολιτών Αγράφων.

ΥΓ. Στη φωτογραφία, το πανό του αγώνα για τη σωτηρία των Αγράφων είναι μια εικαστική παρέμβαση της Λεωνή Θανάσουλα στηριγμένη σε μια φωτογραφία του Απόστολου Παντελή. 

ΑΘΗΝΑ, 07072018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου