Δεν θα
ήταν υπερβολή να σας πω ότι αυτές τις ημέρες όλοι σχεδόν στην Καρδίτσα
ασχολούνται με τα αμπέλια, τα κρασιά και τα τσίπουρα,κάτι για το οποίο μόλις
μαζευτώ σε μια άκρη θα σας ενημερώσω. Πέρα από τα κρασιά όμως, γίνεται και η
τεελυταία συλλογή των κηπευτικών και ανάμεσα σε αυτά και στα κολοκύθια. Ένα από
αυτά τα οποία καλλιέργησε ο Χρήστος Εγγλέζος έφτασε τα 50 κιλά, θαυμάζει ο
πατέρας του μπάρμπα Λάμπρος ο οποίος λέει πως λυπάται να σφάξει ένα τέτοιο
θαύμα αλλά η κυρά του Ευσταθία περιμένει πως και πώς να φτιάξει με τα κομμάτια
του που θα βράσει σε πετιμέζι ένα μοναδικό γλυκό, τα «ρετζέλια» αν θυμούνται
κάπως οι παλαιότεροι. Για το τι είναι αυτά, πάλι μόλις μαζευτώ θα σας γράψω και
θα σας κάνω να τρέχουν τα σάλια σας…
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 29092018
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου