Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΟΙΞΗ ΗΡΘΕ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ...ΜΑΤ!!!


Ακούω για τη «σκούπα» που κάνει η Αστυνομία προκειμένου να μαζέψει, όπου και αν βρίσκονται, τους λαθρομετανάστες και να τους φορτώσει για να τους στείλει στη χώρα τους. Ακούω για εφόδους σε σπίτια όπου αυτοί οι δύστυχοι κοιμούνται στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες, για περιπολίες στα πάρκα, για έρευνες σε παρατημένα κτίρια, παντού...
Στα πλαίσια αυτού του «κυνηγιού της αλεπούς», μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιχείρηση της Αστυνομίας, προς χάρη βεβαίως κάποιων ακραίων κύκλων που τα βάζουν έτσι κι αλλιώς με τους μετανάστες (λαθραίους ή μη, δεν έχει σημασία) και οπωσδήποτε για προεκλογική κατανάλωση από τους αφελείς, έγινε και σήμερα το μεσημέρι η παρέλαση των ΜΑΤ στο παρκάκι μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και έμειναν αρκετή ώρα μπροστά από την είσοδο της Νομικής Σχολής, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Εκεί ως γνωστόν έχει μεταφερθεί εδώ και καιρό το άθλιο εμπόριο της πρέζας με όλα τα συνεπακόλουθα για την περιοχή, τα καταστήματα καθώς και τους ελεύθερους χώρους της περίφημης «Τριλογίας» της οδού Πανεπιστημίου. Ένα εξάμηνο σχεδόν λειτουργεί εκεί το παζάρι θανάτου, αφ’ ότου «καθάρισαν» την Τοσίτσα και τους πέριξ του Μουσείου χώρους.  
Ένα εξάμηνο δεν ένοιαξε κανέναν για το γίνεται σε αυτή την κεντρική περιοχή της Αθήνας και μόλις ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κήρυξε (με ευρωπαϊκά χρήματα βεβαίως) το μεγάλο αγώνα για την απαλλαγή της πόλης από τους λαθρομετανάστες και τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στις εσχατιές της ελληνικής γης, όλοι βγήκαν στους δρόμους να συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του στο «σκούπισμα».

Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το πράγμα και αν πράγματι επικρατήσει και κάποια ψυχραιμία γιατί ασφαλώς όλος αυτός ο κόσμος που στοιβάζεται στις κλούβες, έχει και κάποια δικαιώματα και ασφαλώς ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Από την άλλη όμως, δεν είναι δυνατόν να ζει το κέντρο της πόλης όλη την ημέρα σε αστυνομικό κλοιό, με εμφανή έως προκλητική την παρουσία των ΜΑΤ και με κλούβες σε όλες τις γωνίες των δρόμων.
Γιατί, όσο και να ντύνεται με ωραία (προεκλογικά) λόγια η επιχείρηση, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι, πολλοί από τους οποίους έπρεπε να εφαρμοστούν την ώρα που έπρεπε και όχι τώρα που η ζωή μας έχει βαρύνει πολύ, δεν ταιριάζει ανοιξιάτικα να αστυνομοκρατείται ακόμα και ο ίσκιος της ανθισμένης κουτσουπιάς μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και να ταράζεται ακόμη και ο Αντώνης Τρίτσης που φαντάζομαι πως βλέπει το κατάντημα της πόλης από τα μάτια της μπρούτζινης προτομής του με κοντινή παρέα την ηθοποιό Κυβέλη!!!

1 σχόλιο:

  1. Ηλία, μιά χαρά ποιητικά τα λες αλλά δυστυχώς επιλέγεις να πουλάς ανθρωπιά παρά να αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα την πραγματικότητα. Και η ανθρωπιά είναι μιά χαρά αλλά η κριτική εκ του ασφαλούς δεν είναι καθόλου μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή