Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το παλιό και το καινούργιο, σε μια συμβολική φωτογραφία για τις εκλογές 
της ΕΣΗΕΑ  και την ανάγκη να αλλάξουν όλα για την δημοσιογραφία 

Το ενδιαφέρον μου για τις εκλογές σήμερα και αύριο στην  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) στις οποίες συμμετάσχω με το ψηφοδέλτιο «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» δεν είναι προσωπικό, όσο κι αυτό προβάλλεται με τον τρόπο που αυτές διεξάγονται. Με κομματικές δηλαδή παρατάξεις, προεκλογικό αγώνα με ποικίλες ανακοινώσεις, εκτόξευση κατηγοριών ένθεν κακείθεν αλλά και σωρεία υποσχέσεων, όπως ακριβώς κάνουν οι πολιτευόμενοι και φυσικά τα μεγάλα, παραδοσιακά πολιτικά τζάκια!

Έτσι η δημοσιογραφία η οποία θα έπρεπε να είναι πάνω από αυτή τη διαμάχη, ακολουθεί τα χνάρια της πολιτικής με αποτέλεσμα πολλές φορές να μοιάζει με προθάλαμο της βουλής - τούτο έχει πολλές φορές αποδειχθεί και πάντα έκρυβε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις για τον κλάδο και τη δημοσιογραφία γενικότερα. Λίγο πολύ αυτό είναι το περίγραμμα που κινούνται ακόμη οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ κι έτσι έμαθαν να ψηφίζουν δυο γενιές δημοσιογράφων, από τους πιο παλιούς που προλάβαμε τη λινοτυπία και την αποθέωση των εφημερίδων μέχρι τους νεότερους που δουλεύουν από το κινητό τους τηλέφωνο.


Το ζητούμενο λοιπόν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ είναι πάντα η καρέκλα και για χάρη της οποίας πολλά άτοπα έγιναν τα τελευταία χρόνια και τις συνέπειές τους βιώνουμε όλοι και το χειρότερο, βιώνουμε την απαξίωση της δημοσιογραφίας. Η απαξίωση δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης και των αλλαγών στα ΜΜΕ, αλλά φαινόμενο που καλλιεργήθηκε εδώ και χρόνια μέσα από τις κομματικές παρατάξεις και θεωρώ πως πρέπει να είναι η τελευταία φορά που οι εκλογές διεξάγονται με αυτόν τον τρόπο και οι επόμενες πρέπει να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπως γίνεται και με τα άλλα όργανα της ΕΣΗΕΑ.  

Ας δοθεί λοιπόν σήμερα και αύριο σήμα, δια της ψήφου όλων των δημοσιογράφων στις πιο ανεξάρτητες και  ελεύθερες φωνές σε κάθε ψηφοδέλτιο και όχι στους γνωστούς συνταξιούχους συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας, ότι οι καιροί άλλαξαν και πρέπει να αφήσουν επιτέλους την καρέκλα. Δεν τους σηκώνει άλλο!!! 

ΑΘΗΝΑ, 07062017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου