Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK…



Πήγαινε μια μέρα προς το Αγρίνιο ο φίλος και εξαίρετος μουσικός Κώστας Καλαμίδας από τα Κέδρα Ευρυτανίας και ο οποίος κυκλοφορεί μονίμως με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια ή στην διπλανή θέση και βρέθηκε μπροστά στο θέμα, το οποίο κατάφερε να το κλείσει σε ένα κλικ αλλά μας βγήκε πονοκέφαλος για τι ζώο πρόκειται να είναι αυτό. Σημειώνουμε πως αυτό το μικρό αρπακτικό κυνηγούσε μια μεγάλη πράσινη σαύρα η οποία για να γλιτώσει βούτηξε μέσα στο νερό ενός αυλακιού αλλά δεν ήταν αυτό που την έσωσε· τρόμαξε το τρωκτικό από το φρενάρισμα του Κώστα και εξαφανίστηκε με ταχύτητα.



Το θέμα τώρα είναι τι ζωντανό είναι αυτό. Εγώ επιμένω ότι πρόκειται για νυφίτσα, είδα μάλιστα και φωτογραφίες στο Wikipedia και ταιριάζει. Ο Κώστας λέει όμως ότι πρόκειται για ένα άλλο αρπακτικό, κάτι ανάμεσα σε νυφίτσα και ποντίκι που στα μέρη του το λένε πελέκι. Έχω δει κι εγώ τέτοια πλάσματα, μπελόχια ή κλαροπόντικα τα λέμε στο χωριό μου αλλά δεν μπορώ να πως ότι είναι κάτι τέτοιο. Δεν συμφωνήσαμε, το βάζουμε στους τοίχους μας και περιμένουμε κανέναν πιο ειδικό να μας πει τι είναι αφού βεβαίως συγχαρούμε πρώτα τον Κώστα για την ετοιμότητα που έχει και προλαβαίνει τέτοια σπάνια θέματα και μας τα μοιράζει να τα βλέπουμε και να μπαίνουμε στον κόπο να μαθαίνουμε περισσότερα.




Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε πως τέτοιες αληθινές στιγμές της φύσης βλέπουμε και μας αρέσουν σε βίντεο αλλά στην πραγματικότητα ολοένα και πιο σπάνια. Όχι γιατί δεν συμβαίνουν, αντιθέτως, συμβαίνουν συχνότερα απ’ ότι παλιά γιατί μπορεί όλη η Ελλάδα να ερήμωσε από ανθρώπους αλλά η φύση συνεχίζει να υπάρχει και να ζει στους δικούς της ρυθμούς απαλλαγμένη μάλιστα από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Βέβαια με την απομάκρυνση από το ύπαιθρο των περισσότερων, μόνο οι παλιότεροι κάπως μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις σκηνές αλλά αρχίζουμε να ξεχνάμε τα είδη που τις δημιουργούν!

ΑΘΗΝΑ, 15062017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου