Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΑΓΟΡΗΣ

Η Αγορή Χύτα φτιάχνει υπέροχες τηγανίτες. 

Το καλούσε η ημέρα και βεβαίως η στιγμή· είχαν περάσει δυο ώρες αφότου ήρθε ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Θανάσης Καραγεώργος από τον Μάραθο να με πάρει από τα Κέδρα και κάναμε πάλι την ίδια διαδρομή περνώντας από τα Ρόγκια, τα Βραγγιανά και ένα σωρό άλλα σημεία της συννεφιασμένης Αργιθέας να κάνουμε μια στάση στην Αγορασιά να πιούμε ένα δυνατό καφέ στο ζεστό καφενείο – τόπο συνάντησης όλων των Αργιθεατών της Αγορής Χύτα πριν πάρουμε την ανηφόρα προς τον συννεφιασμένο αυχένα του Τύμπανου.

Μέλι από την Αργιθέα συμπληρώνει τη νοστιμιά!


Στο μαγαζί της Αγορής όμως δεν στεκόμαστε μόνο για καφέδες αλλά και για ένα σωρό άλλα ωραία πράγματα που φτιάχνει για να συνοδέψουν κάθε παραγγελιά, ιδιαίτερα για τα τσίπουρα. Χθες το πρωί λοιπόν τη βρήκαμε να κάνει τηγανίτες – αυτές τις υπέροχες τηγανίτες με κουρκούτι και τυρί φέτα μόνο και μοσχοβολούσε όλο τα μαγαζί και ως ήταν επόμενο, τις τιμήσαμε, άλλος σκέτες όπως ήταν κι άλλος με λίγο ωραίο αργιθεάτικο μέλι.

Μια ωραία: ο παπα - Αντώνης Ζουμπουρλής, ο Βασίλης Μπίνας και ο Θανάσης Καραγεώργος 


Μας αρέσει να κάνουμε πάντα μια στάση εκεί·  βρίσκουμε φίλους απ’ όλη την Αργιθέα που σταματάνε να πάρουν μια ανάσα μετά τη διαδρομή στον Τύμπανο για να συνεχίσουν προς τα απομακρυσμένα χωριά, να πίνουμε τους καφέδες και τα τσίπουρά μας, να βάζουμε και κάτι στο στόμα μας και να λέμε και καμιά κουβέντα με τον μπάρμπα Κώστα Χύτα, τον πατέρα της Αγορής που κοντεύει τον ένα αιώνα στη ζωή και είναι έξοχος αφηγητής πολλών ιστοριών. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και στην περίπτωση που δεν έχει τηγανίτες η Αγορή πείτε το της και είναι σίγουρο πως θα σας ικανοποιήσει την επιθυμία.

Ο μπάρμπα Κώστας Χύτας είναι μια κιβωτός μνήμης για την Αργιθέα
Ο Γιώργος παίζει με τον φύλακα του μαγαζιού
ΑΘΗΝΑ, 01122017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου