Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΝΕ…Δεν πολυπιστεύω αυτά που λέγονται και γράφονται περί ψεκασμών από άγνωστες και ανθελληνικές δυνάμεις που επιβουλεύονται το μυαλό μας, τη λεβεντιά μας και το μεγάλο δικαίωμα που μας έδωσε ο Θεός να είμαστε το ξεχωριστό έθνος στη γη και κανένα άλλο δεν μας μοιάζει και γι’ αυτό μας ζηλεύουν όλοι και θέλουν το κακό μας.  Κι επειδή δεν το πετυχαίνουν με άλλο τρόπο να μας εκμηδενίσουν, βάζουν αεροπλάνα με άθλιους και ασυνείδητους πιλότους και μας ψεκάζουν με απίστευτα χημικά ώστε να αποβλακωθούμε όλοι, να πάθουμε μαλάκυνση και άλλα τέτοια φοβερά και να μας λιώσουν πιο εύκολα.

Δεν τα πιστεύω όλα αυτά αλλά χθες το απόγευμα κατηφορίζοντας προς τη πλατεία Βάθης, σήκωσα το κεφάλι και είδα αυτόν τον φοβερό σχηματισμό (σαν παλιό αεροπλάνο ήταν) με τα άθλια περιστέρια της πόλης να ισορροπούν πάνω στα καλώδια του τρόλει και τρόμαξα. Μου ήρθε στο μυαλό η ψεκασμός και έκανα πίσω, με τίποτα δεν ήθελα να περάσω από κάτω τους γιατί ποιος ξέρει με τι υλικό από τα αποφάγια της πόλης με τα οποία τρέφονται θα με έλουζαν και άντε μετά, να αποδείξω ότι θα πάθαινα θα ήταν μόνο από τις κουτσουλιές και όχι από τα χημικά που φόρτωσαν μέσω της τροφής στην κοιλιά τους οι άγνωστες ανθελληνικές δυνάμεις που προανέφερα και θέλουν να μας κάνουν τα σκουπίδια του πλανήτη και να μας κρατάνε στο χέρι και να μας συμπονάνε δίνοντας επιδόματα.

Δεν έχω τίποτα με τα περιστέρια κι εδώ τα βάζω στο στόχαστρο μεταφορικά γιατί το χειρότερο που μπορεί να πάθει κάποιος σε αυτή την πόλη είναι να αρχίσει διάλογο με κάποιον απ’ αυτούς που πιστεύουν στους ψεκασμούς και άντε να του αποδείξεις πως μπερδεύει το ψιχάλισμα με τη νεροποντή. Του δείχνεις για παράδειγμα τα περιστέρια κι αυτός επιμένει πως αυτά είναι κοτσύφια που είναι καθαρά και έχουν και ωραία κελαηδίσματα στα πάρκα. Δεν έχει πρόβλημα όρασης αλλά δεν θέλει να δει πως έτσι έχουν τα πράγματα κι όλα τ’ άλλα γι’ αυτόν είναι λεπτομέρειες που ενισχύουν την άποψή του. 

Τότε είναι που παρακαλάς τα περιστέρια να αρχίσουν να αδειάζουν όλα μαζί το στομάχι πάνω του καθώς θα περνάει από κάτω ή καλύτερα, στο αυτοκίνητό του που φαίνονται οι κουτσουλιές και από τον φόβο του να μην σκουριάσει όπως έχει ακούσει, θα το πάει επειγόντως στο πλυντήριο και θα σκάσει και δέκα ευρώ το λιγότερο να το καθαρίσουν. Ούτε και τότε θα αλλάξει γνώμη, θα επιμένει ότι μας ψεκάζουν ενώ όλα αυτά που πέφτουν από του ουρανό δεν είναι παρά κουτσουλιές και οι οποίες αν πέσουν στο χώμα είναι λίπασμα και βοηθάει δυστυχώς μόνο τα φυτά και τα λουλούδια στην ανάπτυξή τους. ΑΘΗΝΑ, 25022019. Εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 21022019, σελ. 39.   

1 σχόλιο:

  1. Φαντάσου πόσο ανασφαλής είναι ο υπολογισμός αντοχής τών καλωδίων. Πόσα πουλιά μπορεί νά καθίσουν σέ ποιές θέσεις, μέ πόσο βάρος?. Ευτυχώς οι διατομές πού επιβάλλονται τεχνικοοικονομικά από τά αγόμενα ηλεκτρικά φορτία γενικά υπερτερούν. Παρατήρησα εντός τών πόλεων συγκεκριμένα σημεία πού δέχονται πολλά περιστέρια. Εκεί καλό θά ήταν νά ενισχύονται τά καλώδια ή νά μικραίνουν τά μήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή