Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ


Ήταν λίγος ο χρόνος σήμερα που είχα να περπατήσω την Αθήνα, αλλά πρόλαβα με διαδρομή: Ασωμάτων από Πειραιώς μέχρι τη Βουκουρεστίου μέσω Ερμού και μια μικρή παράκαμψη από την πασχαλινή Βαρβάκειο αγορά που μύριζε βαριά σαρακοστή στην τσέπη των αγοραστών και αναδουλειές στα μαγαζιά.
Το πόσο άδειο ήταν σήμερα το εμπορικό κέντρο, δεν έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενο και μόλις καταφέρω να βρω λίγο χρόνο από το ταξίδι στην πατρίδα, θα μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφίες για να δείτε την οικτρή κατάσταση.
Σκοπός αυτού του βιαστικού σημειώματος είναι να σας δείξω μια κλαδεμένη ανθισμένη κουτσουπιά που βρίσκεται δίπλα στο πιο ωραίο μπαλκόνι της παλιάς Αθήνας με τις γύψινες Καρυάτιδες στην οδό Ασωμάτων, το σημείο που δίνει το πραγματικό νόημα της Αθήνας το Μεγαλοβδόμαδο με την χαρμολύπη να συνδέει δυο ιδιαίτερες εποχές για τους Έλληνες και ολόκληρο τον κόσμο…

2 σχόλια:

  1. Ο Μπρεσόν έχει φωτογραφήσει αυτό το μέρος με δυο μαυροφόρες ακριβώς απόκάτω αντιστοιχισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φρέσκια carte-postale διαχρονικής Αθήνας. Βέβαια ως Αθηναία δε γελιέμαι, στα παιδικά μου χρόνια τα νεοκλασικά ήταν ερείπια & του συγκεκριμένου μπαλκονιού η όψη ήταν σαν των σημερινών νεοκλασικών 'Αιγύπτου και Συρίας'. Τη δανείζομαι όμως (με το όνομά σου βέβαια) & σε ευγνωμονώ γιά την καθαρή ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή