Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ



Εκατοντάδες κόσμου ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον Δημήτρη Χρίστουλα στην πολιτική του κηδεία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών σήμερα.


Η Σοφία Σακοράφα μιλάει για τον Δημήτρη Χρίστουλα


 Η Εύη Χρίστουλα μιλάει για τον πατέρα της
Η οικογένειά του, οι φίλοι, οι γείτονες, οι συναγωνιστές και δεκάδες άλλοι άνθρωποι, που θεωρήσαμε καθήκον να αποχαιρετίσουμε στην πολιτική κηδεία τον Δημήτρη Χρίστουλα, συναντηθήκαμε όλοι μαζί στις 14.00 στο Α’ Νεκροταφείο και με μια ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση, κατευοδώσαμε αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο στους ουρανούς μιας πατρίδας που το σκότωσε αλλά παράλληλα τον έκανε μπροστάρη των νέων αγώνων.


Η Λένα Νικητοπούλου μιλάει για τον Δημήτρη Χρίστουλα
 
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.


Ο  γιατρός Δημ. Γιαννουλόπουλος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.
Ο εκπρόσωπος της συριακής Κοινότητας μιλάει για τον Δημήτρη Χρίστουλα

Αποχαιρετισμός με ένα ποίημα του Βάρναλη...


Ένας γείτονας αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.
Μια συμπολίτης αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.

Αποχαιρετισμός εκ μέρους της Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, Δημ. Κλεφτοδήμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.
  
Ο Μιχάλης από το Σύνταγμα του Ιούνη 2011 αποχαιρετά τον Δημήτρη Χρίστουλα.

Η εκπρόσωπος του Κινήματος "Ενάντια στα Διόδια" τον Δημήτρη Χρίστουλα.
 

 Ο εκπρόσωπος του Κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μιλάει για τον Δημήτρη Χρίστουλα.Για τον Δημήτρη Χρίστουλα μίλησαν, η κόρη του Εύη, η Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αθήνας, εκπρόσωποι από τα κινήματα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και «Κίνημα κατά των Διοδίων», ο Μιχάλης εκ μέρους της κινήματος της «Άμεσης Δημοκρατίας», η Λένα Νικητοπούλου ως φίλη της οικογένειας, ο Δημήτρης Κλεφτοδήμος από το «Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων», ο ιατρός Δημήτρης Γιαννουλόπουλος, εκπρόσωπος από την Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΣΝΤΑΣΗ, εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας στην Ελλάδα καθώς και ορισμένοι άλλοι φίλοι και απλοί πολίτες. Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία ενός ποιήματος του Βάρναλη και ένα αγωνιστικό τραγούδι προς τιμήν του Δημήτρη Χρίστουλα από τον Μίλτο Πασχαλίδη και την κόρη του Εύη.

Με τη συριακή σημαία φεύγει η σωρός του Δημήτρη Χρίστουλα



Η Εύη Χρίστουλα με τον Μίλτο Πασχαλίδη αποχειρετούν τον Δημήτρη Χρίστουλα αποχαιρετούν με ένα τραγούδι

Μετά την αποχώρηση της σωρού η οποία, σημειωτέον σκεπάστηκε με μια συριακή σημαία, οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν πορεία η οποία μέσω της Λεωφόρου Αμαλίας κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου στη ρίζα του μεγάλου κυπαρισσιού, μαζί με τα άλλα λουλούδια τοποθετήθηκαν και τα δυο στεφάνια με τα κόκκινα γαρύφαλλα.
Η πορεία στην οδό Αναπαύσεως


Από τα συνθήματα που ακούστηκαν πυκνά, τόσο κατά τη διάρκεια της πολιτικής κηδείας όσο και κατά την πορεία, ήταν το «Δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν πολιτική δολοφονία» καθώς και ορισμένα άλλα κατά της εξουσίας και της Αστυνομίας ενώ πουθενά (πλην του Παναγιώτη Λαφαζάνη που είδα εγώ) δεν εμφανίστηκε κάποιος εκπρόσωπος κόμματος ή άλλος πολιτικός ή εκπρόσωπος κάποιας άλλης αρχής.


Τα στεφάνια για τον Δημήτρη Χρίστουλα μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων
Τούτο το αναφέρω με επιφυλάξεις γιατί λόγω της δυσκολίας που έχω ακόμη με τη μέση μου ήταν δύσκολο να μετακινηθώ σε όλα τα σημεία να δω τον κόσμο που συμμετείχε. Για τον ίδιο λόγο, συμπαθάτε με για κάποιες ελλείψεις που τυχόν θα διαπιστώσετε στο μικρό αυτό ρεπορτάζ που είναι αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Χρίστουλα, του μπροστάρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου