Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΙΣΤΩΝΗ


Ο Αχιλλέας μπροστά σε ένα έργο του στη γκαλερί Φρυσσίρας
Με το ένα και το άλλο, τους δρόμους και τις πλατείες που τρέχω όλη μέρα, παραλίγο να ξεχάσω πως κάποιοι καλοί μας φίλοι, εκτός του ότι κάνουν ωραία έργα τα εκθέτουν κιόλας και πρέπει να πάμε να τα δούμε και να κουβεντιάσουμε μαζί τους για αυτά.


Ο Αχιλλέας με τη μητέρα του,΄Αναστασία Μεταλληνού στην έκθεση.
Ένας από αυτούς είναι ο Αχιλλέας Πιστώνης, που παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Εντός εαυτού» από τις 22 Μαρτίου έως τις 28 Απριλίου 2012 από τη Thanassis Frissiras Gallery.

Ο Αχιλλέας Πιστώνης, διαβάζουμε στον πρόλογο του καταλόγου, ζωγραφίζει προσπαθώντας να προσεγγίσει την ανθρώπινη υπόσταση χρησιμοποιώντας ως «εργαλεία» την σαφήνεια και τη λιτότητα. Το λευκό κυριαρχεί και οι αποχρώσεις του μαύρου συνυπάρχουν, οικοδομώντας τις συνθέσεις του. Στο έργο του εμφανίζονται διαφορετικά πρόσωπα του ιδίου χαρακτήρα.

Πρόκειται στην ουσία για το ίδιο άτομο και τις μεταμορφώσεις του, που βρίσκεται αντιμέτωπος μ' έναν καθρέφτη, σε συνεχή διάλογο με τις διαφορετικές «φωνές» της ίδιας του της προσωπικότητας. Οι συνθέσεις του καλλιτέχνη διαδραματίζονται σε εσωτερικά δωμάτια φαντασιακής, μη υπαρκτής, διάστασης. Το ζωγραφικό του σύμπαν είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη απεικόνιση της πραγματικότητας η οποία ταλαντεύεται ανάμεσα σε οικειότητα, φόβο, μοναξιά, αναζητώντας την ισορροπία.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αχιλλέας Πιστώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, το 2006 αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και τον Μαρτίνο Γαβαθά. Παρακολούθησε το εργαστήριο σκηνογραφίας του Γ. Ζιάκα.
Μερικά από τα έργα του Αχιλλέα από την έκθεση.


"Σε συνεχή επιρροή" - Λάδι σε μουσαμά


"Απολογία - χτίστες" - Λάδι σε μουσαμά.


"Grow up"



Διάρκεια έκθεσης . 

22 Μαρτίου - 28 Απριλίου 2012
Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14.30 και 17:30 - 20:30
Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 - 16:00. Thanassis Frissiras Gallery: Κριεζώτου 7, 10671 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου