Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΙΑ ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΑ


Πιο δροσερό μέρος σήμερα στην καινούργια μου γειτονιά, (Πλατεία Αμερικής) δεν ήταν παρά η βεράντα στο καφενείο του πολυκαταστήματος Hontos Center όπου μπορείς να πιείς καφέ και να χαζέψεις την Ακρόπολη, την Αθήνα μέσα σε ένα σύννεφο θερμής σκόνης και ένα πυκνό δάσος από άσχημα κτίρια που σταματάει στο Σαρωνικό!

Συνηθισμένη εικόνα θα πείτε ίσως και βαρετή αλλά ευτυχώς συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα που διασκεδάζουν τη στιγμή και δημιουργούν εντυπώσεις. Όπως η δεκαοχτούρα της φωτογραφίας για παράδειγμα που άφοβα περπατούσε ανάμεσα στα τραπέζια της βεράντας με το λίγο κόσμο και μόνο σαν την πλησίαζε κάποιος πετούσε και ισορροπούσε στην κόψη του υαλοπετάσματος που είναι εκεί τοποθετημένο για να κόβει τον αέρα.

Έχει την ικανότητα αυτό το πουλί να πιάνεται με τα νύχια του και από το πιο μικρό κλαρί αλλά για να το κάνει αυτό στην κόψη ενός γιαλιού δέκα χιλιοστών δεν το περίμενα. Ήταν ολοφάνερο πως δεν μπορούσε να πιαστεί από την σκληρή επιφάνεια αλλά επέμενε να ισορροπεί αρκετή ώρα έχοντας πιθανόν στόχο ένα πιατάκι με ξηρούς καρπούς. Έτσι κατάφερα να την «πιάσω» με το φακό μου πριν πετάξει προς την απέναντι ταράτσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου