Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η «ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ»;



Μονοπωλεί το ενδιαφέρον και εντείνει την αγωνία για το μέλλον όλων μας η κατάσταση στην Αθήνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τις απεργίες, τις καταλήψεις και όλα τα άλλα που συμβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες ενώ ελάχιστες είναι οι ανάλογες ειδήσεις στα ΜΜΕ από την περιφέρεια που ασφαλώς έχει τα ίδια προβλήματα, ίσως και εντονότερα.

Δεν θα σταθούμε στο γιατί συμβαίνει αυτό, όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω για τις δυο Ελλάδες, τη διάσταση Κέντρου – Περιφέρειας και ένα σωρό άλλα που ούτε ψυχιατρικώς δεν μπορούν να εξηγηθούν για το πώς έγινε ή γιατί το καλλιέργησαν οι πολιτικοί μας. Το θέμα φοβάμαι θα το κρίνει μόνο η Ιστορία γιατί η Δικαιοσύνη κι αυτή έχει την ευθύνη της.

Γεγονός είναι ότι η περιφέρεια τούτη τη στιγμή πάσχει περισσότερο από την Αθήνα γιατί οι πρακτικές των τελευταίων 30 χρόνων και οι πολιτικές εκδουλεύσεις απομύζησαν όλη της τη δύναμη, διέλυσαν τους κοινωνικούς και οικονομικούς δεσμούς της, αποστείρωσαν τον πολιτισμό της, διέφθειραν το πνεύμα και την ηθική της, την στείρωσαν τέλος, κυριολεκτικά.

Και όλη η περιφέρεια (όχι μόνο η Καρδίτσα που αγαπώ και από την οποία άντλησα τη σημερινή φωτογραφία) μοιάζει σαν την θλιμμένη, απελπισμένη αγρότισσα που παριστά το εντελώς άτεχνο άγαλμα που προσέφερε στο Δήμο και τους κατοίκους του η Βουλή των Ελλήνων το 2009 επί προεδρίας του Θεσσαλάρχη, Δημήτρη Σιούφα! Τα σχόλια δικά σας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου