Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙ "ΚΕΝΤΑΜΕ"...


Στην παρουσίαση του βιβλίου Κέντημα στην πέτρα
ήταν η ζωή του στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ


Στα μέσα του Αυγούστου κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο μου με τίτλο «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του» στη σειρά «ΒΙΟΤΟΠΙΕΣ» των «Μικρών Πατρίδων» και ήταν αφιερωμένο στο Μιχάλη Ρούσσο από την Ασφοντυλίτη της Αμοργού, έναν άνθρωπο που η μειονεξία στα κάτω άκρα του ήταν που τον ώθησε να κάνει ένα μεγάλο βήμα: να περπατήσει στα μονοπάτια της τέχνης και να δημιουργήσει μια σειρά έργων πάνω στις πέτρες του τόπου.


Το βιβλίο βρήκε το δρόμο στους πάγκους των βιβλιοπωλείων και απ’ ό,τι μαθαίνω πάει αρκετά καλά. Σ’ αυτό βοήθησε και η πρώτη παρουσίασή του στις 3 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο «Ν.& Σ. Μπατσιούλας», όπου παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι, συνάδελφοι, αναγνώστες και φίλοι των Μικρών Πατρίδων, καθώς και αρκετοί Αμοργιανοί. Για το βιβλίο μίλησαν οι συνάδελφοι Βασίλης Καλαμαράς και Γιώργος Σταματόπουλος και ο φωτογράφος-εκδότης Δημήτρης Ταλιάνης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο νομικός Μανώλης Λιγνός.


Η παρουσίαση όμως αυτή μας άνοιξε καινούργιους δρόμους και μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ, που με στεγάζει επαγγελματικά και πνευματικά, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την επόμενη,
τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 19.30 στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για να μπορέσουν να έρθουν περισσότεροι φίλοι να την παρακολουθήσουν.


Για το βιβλίο αυτή τη φορά θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμοργού Νικήτας Ρούσσος και θα μιλήσει η Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολυμέρου, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης και ο μουσικός και δάσκαλος της μουσικής Alexanter Spitzing θα αναφερθούν στην τέχνη του Μιχάλη Ρούσσου και στους μουσικούς που τον ενέπνευσαν. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο νομικός και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου Μανώλης Λιγνός


Στο τέλος της παρουσίασης θα ξεναγήσω τους προσκεκλημένους στον Ασφοντυλίτη με προβολή φωτογραφιών και θα παρουσιάσω περισσότερα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Ρούσσου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το βιβλίο έχει δημιουργηθεί μια ειδική σελίδα στο Facebook, με τίτλο «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του» η οποία έχει αρχίσει να δέχεται και να φιλοξενεί κείμενα, σχόλια, παρατηρήσεις και καινούργιες πληροφορίες αναφορικά με τον Ασφοντυλίτη και το έργο του Μιχάλη Ρούσσου.
Έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσετε και φυσικά να καταθέσετε κι εσείς το λόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου