Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο ΚΥΡ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ



Η Καρδίτσα είναι μια πόλη που γνωρίζω πολλούς ανθρώπους και με τους οποίους διατηρώ καλή επικοινωνία και χαίρομαι να τους συναντώ όταν επισκέπτομαι αυτή την πόλη.

Ανάμεσά τους και τον κυρ Στέφανο Θεολόγη, έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το εστιατόριο «Έλατος» το οποίο σε ένα μήνα κλείνει τα 51 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας (υπό τη διεύθυνση του γιού του Χρήστου πλέον) γιατί όσο και να έχει τα χρόνια βάρυναν την πλάτη του ανθρώπου που τάϊσε όπως λέγεται, τρεις γενιές Καρδιτσιώτες.

Και όντως έτσι είναι. Από τις 13 Νοεμβρίου 1959, ο «Έλατος» ήταν το κατάστημα που ο κόσμος περνούσε να φάει όλες τις ώρες της ημέρας καλό φαγητό και τις μικρές της νύχτας ή τις πρώτες του πρωινού πατσαδάκι για το οποίο φημίζονταν και φημίζεται ακόμη. Και τούτο χάρη στην φροντίδα και την προσοχή που έδινε ο κυρ Στέφανος στο φαγητό και βεβαίως στον πελάτη ο οποίος δεν υπήρχε περίπτωση να μη φύγει ικανοποιημένος.

Ο κυρ Στέφανος όπως προαναφέρθηκε κουράστηκε, τον άγγιξαν λίγο και οι αρρώστιες αλλά δεν μπορεί να ζήσει μακριά από τον «Έλατο» και γι’ αυτό κάθε μέρα, το απόγευμα λίγο πριν πέσει η νύχτα, εμφανίζεται στο μαγαζί και λάμπει η αίθουσα από την παρουσία του.

Εγώ πήγα και τον συνάντησα προχθές κι εκεί στον «Έλατο» φρεσκάραμε λιγάκι τα όσα έχουμε πει τα περασμένα χρόνια για το χωριό του Νεοχώρι, τα Άγραφα, την πορεία του στη ζωή, την τραγωδία με τους συγχωριανούς του στη λίμνη Πλαστήρα και ένα σωρό άλλα, τα οποία θα διαβάσετε το καινούργιο βιβλίο για την περιοχή που ξεκίνησα και ένας από τους κεντρικούς αφηγητές της ιστορίας είναι ο κυρ Στέφανος Θεολόγης, ο λαμπρός Αγραφιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου