Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…



Απέχω εντελώς από το «διάλογο» για τα σκουπίδια γιατί θεωρώ ότι δεν γίνεται για την ουσία των πραγμάτων αλλά για ένα σωρό άλλους λόγους και συμφέροντα. Ο καθένας σας νομίζω πως αντιλαμβάνεται πόσο στημένο είναι το παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να μη λάβω υπ’ όψιν τις συνέπειες στην υγιεινή της πόλης και την υγεία όλων μας.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην βγάζω σκουπίδια στο δρόμο, ήτοι πράγματα που αλλοιώνονται, μυρίζουν, τρέχουν, προκαλούν τα τρωκτικά. Θα μου πείτε πως κάτι τέτοιο προϋποθέτει μια άλλη αντίληψη για τη ζωή η οποία θα προκαλούσε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που θα ξεθεμελίωναν το άθλιο σύστημα που κυριαρχεί σε κάθε έκφραση και κίνησή μας, αλλά νομίζω ότι αν δεν προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, θα είμαστε συνέχεια τα θύματα ενός παιχνιδιού που διαρκώς επαναλαμβάνεται για να κερδίζουν μόνο λίγοι.

Εν ολίγοις, φανταστείτε πως αν δεν βγάζαμε εμείς σκουπίδια στους δρόμους, αν θα είχαν αντικείμενο διαμάχης όλοι αυτοί που μας χαλάνε τη ζωή και απειλούν την υγεία μας….

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μ' αρέσει αυτή η "οπτική" του θέματος και προβλήματος. Κι εγώ προτείνω, -πράμα που έχω ήδη αρχίσει να το κάνω εδώ και λίγο καιρό-, να προσπαθήσουμε ο/η καθένας/-μία να κάνουμε "κόμποστ" τα οργανικά μας σκουπίδια (απορρίμματα φρούτων, λαχανικών κ.ά.). Ένα κασόνι μας χρειάζεται στο μπαλκόνι (λεπτομέρειες βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες) κι όσοι/-ες έχουν ένα κομμάτι γης, σκάβουν λάκκο, τα σκεπάζουν με χώμα και σιγά-σιγά σχηματίζεται μια πολυ καλή κοπριά για τα φυτά μας. Εξάλλου, υπάρχουν και πλαστικοί κάδοι, ειδικοί γι αυτή τη δουλειά! Λίγη καλή θέληση να υπάρχει και για όλα τα προβλήματα υπάρχει η λύση-χρυσή τομή. Τι λέτε, ξεκινάμε ένα κίνημα; Να τ' ονομάσουμε: "ΔΕΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΖΩ-ΔΕΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΖΩ";;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή